• Bedankt lezers!

  Beste lezers,

  Wegens gebrek aan inspiratie en inspiratie op momenten dat ik te druk was om te schrijven, heb ik sinds juni niets meer op mijn weblog geschreven. Het is echter weer beginnen kriebelen en vanmorgen heb ik een nieuwe bijdrage geplaatst. Toen zag ik ook dat mijn blog de kaap van 10.000 bezoekers heeft overschreden. Daarom dit bericht van dank aan u, voor het lezen van de gedachten die ik graag deel met anderen.

  Met vriendelijke groet,

  Domineedenktdoor

 • Wifi-buurcontact

  Lieve buren,

  Wij komen elkaar tegen in de straat en groeten elkaar. In tijden van vakantie en nood spreken we elkaar aan en, indien strikt noodzakelijk, helpen we elkaar. In tijden van buurtfeest en rommelmarkt is er de kans dat we elkaar iets langer zien en spreken. Verder leven we ons eigen leven. 

  Wi-Fi.jpg

   

  Als ik erover nadenk vind ik dat vreemd. Je leeft fysiek zo dichtbij elkaar, maar op alle andere vlakken is de afstand groot. Je ziet elkaar zeer regelmatig, maar kent elkaar eigenlijk nauwelijks. De oorzaak daarvan ligt ook bij mij. Ik leef mijn eigen drukke leven met zoveel dat om aandacht en tijd vraagt. Ook ik beweeg me meer in de netwerken die ik zelf heb gekozen, dan in de leefomgeving waar ik min of meer toevallig ben komen wonen. 

  Maar soms komt die gedachte dus op dat het wat vreemd is. Dat gebeurt wel eens als ik de kinderen van de buurt zie spelen. Waarom kunnen de kinderen wel op straat en bij elkaar spelen, maar blijven wij volwassenen zo op afstand? Vanmorgen schoot die gedachte ook weer door mijn hoofd, toen ik uw namen, bijnamen en bbox- en telenetcodes zag verschijnen in het lijstje van wifi-netwerken. De een met een beter bereik dan de ander (en dus dichterbij of verder weg), maar toch. Via onze wifi-netwerken hebben we buurcontact en komen we ongevraagd door elkaars deuren en muren heen. Het vergrendelde slotje, dat een beveiligd netwerk aangeeft, staat dan weer symbool voor die vreemde dubbelheid van ons contact: dichtbij en toch veilig beschermd en vergrendeld.

  Een goede burengroet, en tot ziens!